We wilden de kinderen zo het beste geven om hen te dienen als een voorbeeld om te volgen. Werkverlies voor veel middelen de ineenstorting van deze hoop. Maar dit betekent helemaal niet dat wij als ouders niets anders staan.

Blijven we goede ouders als we hun baan verliezen https://libido-man.com/overgewicht-bij-mannen-vermindert-het-libido/? Deze vraag zal voor iemand zo vergezocht lijken: het is de moeite waard om een ​​verband te zoeken tussen ouderschap en werk of de afwezigheid ervan? Niettemin stellen duizenden mannen en vrouwen het voor zichzelf. En meestal reageren ze negatief, althans onbewust.

Volgens Rosstat heeft Rusland vandaag meer dan vier miljoen werklozen, en bijna een derde van hen kan het hele jaar door een nieuwe plek vinden of zelfs langer. Zo’n gebrek aan vraag, vooral als het lang is, ondermijnt ons idee van zijn sociale betekenis.

Daarom kunnen we ook het vertrouwen verliezen in onze eigen “ouderlijke vaardigheden”. We zijn gedekt door angst dat, omdat we uit de wereld van werknemers worden verdreven, we op andere gebieden van het leven niet bovenaan zullen zijn.

Dat als we nu niet overeenkomen met de verwachtingen van kinderen, omdat ze ons zullen vergelijken met onze ouders en natuurlijk beslissen dat we “erger” zijn? Maar hoe u een autoriteit voor een kind kunt worden als een gevoel van schuldgevoel ons kwelt? Wat als het kind stopt met luisteren naar ons en begint te durven als reactie: “Hoe kun je iets van mij eisen als je zelf niet eens een baan kunt vinden?!”

Procedure vallen

Waar komt het gevoel van hun eigen “slechtheid” vandaan??

“Werkloosheid creëert een situatie van hoge onzekerheid”, legt Gestalt -therapeut Elena Pavlyuchenko uit. – Om het te doorstaan, moet u uzelf kunnen onderhouden. En dit vermogen wordt gevormd in de kindertijd.

Als ouders ons beschuldigden en bekritiseerden voor fouten, dan worden we volwassenen geworden, dan worden we genadeloze critici voor onszelf. Elke mislukking, vooral zo ernstig als het verlies van werk, doet ons lijden aan schuldgevoelens en schaamte. En we beginnen dit gevoel van onze eigen ‘slechtheid’ aan het kind te projecteren: het lijkt ons dat hij ons als een slechte ouder beschouwt, niet leuk vindt en de schuld geeft “.

Een kind wiens wiens wiens tevreden is, ontnam zulke rijkdom als een kans om te verlangen en te dromen van de gewenste

Maar in feite zijn mislukkingen het onvermijdelijke, natuurlijke deel van het leven. Ja, je kunt wrok, angst ervaren en nog steeds niet opgeven. Als we niet in wanhoop raken, in hysterie, maar ons aan een actieve positie houden, in staat zijn om redelijkerwijs te redeneren, een beslissing te zoeken, dan behouden we het zelfbeeld en de respect van het kind. “Dan ontvangt hij de belangrijkste les: hoe u de tests kunt ontmoeten en met hen waardig om te gaan,” benadrukt Elena Pavlyuchenko.

Taal van de liefde

We willen allemaal dat onze kinderen een gelukkige jeugd hebben. En vaak bedoelen we hiermee – wolkenloos, onzorgvuldig. Of misschien zelfs fantastisch, wanneer alle verlangens van het kind worden vervuld door tovenaars, in de rol waarvan we handelen. De werklozen met deze prachtige droom moeten afscheid nemen.

Maar is het de moeite waard om spijt te krijgen?

Ideale jeugd is een illusie en verre van veilig. Een kind wiens wiens wiens tevreden is, zodra ze zich voordoen, nooit gelukkig is, wordt hij beroofd van zulke rijkdom als een kans om te verlangen en te dromen van de gewenste.

Bovendien benadrukt Elena Pavlyuchenko, om alle grillen van een kind te bevredigen om een ​​ongelukkige volwassene op te voeden.

Een van de taken van ouders is immers om kinderen voor te bereiden op het echte leven, waarin we niet alles tegelijk kunnen krijgen, en sommige van onze verlangens zijn volledig niet gerealiseerd. Het kind moet dus worden geconfronteerd met beperkingen om te leren hoe ze frustratie kunnen doorstaan.

Paradoxaal genoeg staat de situatie van werkloosheid op voor de nieuwe kansen van de ouder om liefde te tonen. Het is bijvoorbeeld veel meer tijd om tijd aan het kind te besteden: om met hem te communiceren, elkaar beter te herkennen, iets samen te doen. “Ze kunnen een nieuwe taal van liefde voor zichzelf ontdekken, en dit zal meer dan enkele materiële verliezen blokkeren,” is Elena Pavlyuchenko zeker.

Gratis vreugde

Hoe het kind uit te leggen dat het gezin nu anders zal leven vanwege het feit dat de vader of moeder zonder werk is gebleven? “Allereerst laad je het niet met je emoties, giet irritatie, angst of wrok over hoe ze je hebben behandeld”, waarschuwt Elena Pavlyuchenko. Eerst moet je zelf de situatie heroverwegen, zodat het ophoudt emotioneel super gebouwd te zijn: ja, het is gebeurd, maar dit is niet het einde van het leven, we zullen nadenken over hoe ze moeten doorgaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *